Vrijwilligers Verbindingsdienst

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het uitbesteden van uw klantenservice

Vrijwilligers Verbindingsdienst

3 juli 2019 Vacatures 0

Functieomschrijving

Vrijwilligers verbindingsdienst

Geplaatst op: 2 juli 2019

Locatie: Rotterdam, Zuid-Holland
Tijd: Onbepaald tijd
Type: Communicatie
Deel vacature:

Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie van Rotterdam-Rijnmond. Wij helpen mensen in nood. Of dit nu ver weg is of bij jou om de hoek. Wij willen dat iedereen goed voorbereid is en helpen graag mensen verder.
Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Samen met rond de 1.000 vrijwilligers en met beroepsondersteuning verlenen wij noodhulp, Evenementenhulp, eerste hulp onderwijs, en coördineren wij burgerhulp in de regio Rotterdam-Rijnmond. Ook zijn wij dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale)zorg- en veiligheidsdomein.
Wij werken vanuit de 7 grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Wat doet de verbindingsdienst?

De verbindingsdienst van het district Rotterdam-Rijnmond is strategisch en operationeel verantwoordelijk voor alle communicatie ten tijde van calamiteiten, rampen en alle grootschalige evenementen. Ze heeft daarbij een aantal belangrijke taken, zoals het verdelen van de juiste informatie, het vastleggen van gebeurtenissen en het zorgen dat alle ingezette eenheden kunnen vertrouwen op betrouwbare communicatie.
Binnen de verbindingsdienst zijn verschillende taken en functies te onderscheiden. Denk hierbij aan centralist, logger, technische ondersteuning, planner, beheerder, trainer of programmeur. Niet iedereen hoeft alle functies en taken te kunnen, want binnen de verbindingsdienst wordt gewerkt in teamverband.