Meldkamermedewerker

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het uitbesteden van uw klantenservice

Meldkamermedewerker

15 augustus 2019 Vacatures 0

Functieomschrijving

Werken bij het Operationeel Centrum van Eenheid Amsterdam betekent werken binnen het kloppend hart van de politie. Aangezien het werk van de meldkamer zich razendsnel ontwikkelt, zoeken wij enthousiaste meldkamermedewerkers. Als generalist ben je bij 112-meldingen de eerste die de telefoon aanneemt. Vervolgens zet je de melding door naar de collega’s op straat. Houd jij onder (tijds)druk bij moeilijke situaties het overzicht en laat jij je niet uit het veld slaan? Dan zoeken wij jou!

Plaatsnamen: Organisatieonderdeel: Vakgebied: Niveau: Plaatsnamen: Amsterdam Organisatieonderdeel: Amsterdam Vakgebied: Service Niveau: MBO 3Wat ga je doen?

Jij zorgt voor de intake van meldingen en spoedeisende hulpverzoeken via het 112-alarmnummer. Het gaat om politie- en brandweermeldingen. Je beheert de wachtrij zodat de meldkamer bereikbaar blijft voor spoedeisende hulpverzoeken van burgers en assistentieverzoeken van collega’s. Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit het:

 • zelfstandig bepalen en regisseren van de eerste inzet van personeel en middelen. Dit doe je conform de geldende inzetprotocollen en procedures;
 • het onderhouden van contacten met de basisteams en de (externe) hulpdiensten;
 • deelnemen in netwerken en het maken van afstemmingsafspraken;
 • actief bijdragen aan de optimalisatie van de meldkamer als informatie- en communicatieknooppunt tussen de burger en de hulpverlener. Dit doe je aan de hand van verbetervoorstellen;
 • meewerken aan verschillende projecten, zoals de aanpak van het misbruik van 112.

Je werkt in wisselend teamverband en in onregelmatige volcontinue diensten.

Waar ga je werken?

De Dienst Regionaal Operationeel Centrum (DROC) zorgt voor de operationele aansturing van actuele politieoperaties. Naast het Real Time Intelligence Center omvat de DROC het politie- en brandweerdeel van de meldkamer. Hier vindt de intake en uitgifte van spoedeisende politie- en brandweermeldingen plaats. Vanuit een totaaloverzicht op lopende of geplande politieoperaties en een goed beeld van de actuele veiligheidssituatie worden eenheden actief aangestuurd. De dienst weet welke operationele capaciteit op elk willekeurig moment beschikbaar is en stuurt eenheden ter plaatse.

De meldkamer functioneert in een multidisciplinaire omgeving met de hulpdiensten die binnen het domein van de veiligheidsregio opereren (politie, brandweer, ambulance en Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio). Momenteel is het Operationeel Centrum zich aan het doorontwikkelen. We zoeken een groot aantal nieuwe collega’s vanwege de nieuwe werkzaamheden die hierdoor zullen ontstaan.

Wie ben jij?

Jij bent snel van begrip, onderkent snel een probleemsituatie en durft beslissingen te nemen in onvoorziene situaties. Je beschikt over goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en bent in staat om door middel van gerichte vragen relevante informatie te analyseren en deze effectief toe te passen. Informatie kun jij in begrijpelijke taal aan anderen duidelijk maken, ook in het Engels. Je toont initiatief, bent klantgericht en werkt goed samen met de collega’s. Daarnaast ben je positief kritisch, sta je open voor feedback en bezit je een gezonde dosis humor:

 • een mbo 3-diploma;
 • ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen;
 • bij voorkeur kennis van de politieorganisatie en/of de meldkamer.

Wat wij bieden

De standplaats is Amsterdam. Er is ruimte voor 25 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Parttime werken is mogelijk, met een minimum van 20 uur per week.

Hoe stomen we je klaar? Om deze functie goed uit te kunnen voeren, volg je eerst een interne opleiding. We begeleiden je hierbij en na het afronden van de opleiding kun je zelfstandig aan de slag als meldkamermedewerker. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.006,- en maximaal € 3.335,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek. In het eerste jaar word je ingeschaald conform schaal 6 Bbp (minimaal € 1.924,- en maximaal € 3.076,-), omdat er dan nog geen sprake is van volledige functievervulling;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof ( meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden) .