Customer Services Medewerker

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het uitbesteden van uw klantenservice

Customer Services Medewerker

7 augustus 2019 Vacatures 0

Functieomschrijving

Customer Services medewerker

met een commerciële inslag

Verkoop / Key accountmanagement, Webasto Thermo & Comfort

Kampen, Benelux

Zoek je een werkgever die in je investeert en waar je kan doorgroeien? Zoek je een goede balans tussen werk en privé? Wil jij je vrij voelen om zelf oplossingen te kunnen bieden? Wil jij topservice verlenen namens Webasto? Vind je het leuk om klanten of collega’s op de juiste weg te helpen? Pas je bij een nuchter bedrijf met “doeners’? Dan ben je bij Webasto aan het juiste adres! Webasto heeft een leuke en uitdagende vacature voor een customer services medewerker met een commerciële inslag.

Jouw uitdaging: 
Je draagt zorg voor het gehele orderproces van orderinvoer tot facturatie en beschikt over de kennis om de klant wegwijs te maken binnen de informatiesystemen die Webasto beschikbaar heeft voor haar klanten. Je haalt je lol uit ‘anderen op weg helpen’. Je bent samen met je collega’s het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en de accountmanagers. Klanten hebben verkoop gerelateerde vragen waar ze direct hulp bij nodig hebben; jij biedt deze hulp, vaak telefonisch, soms per email.

Je ondersteunt accountmanagers op het gebied van offertes, prijzen, overeenkomsten en producten; je bewaakt de commerciële activiteiten en bewaakt de voortgang. Je hebt een sleutelrol tussen de accountmanagers en de interne organisatie.

Waar nodig overleg je intern met jouw collega’s en zoek je eventuele onduidelijkheden uit. Technische vraagstukken stuur je pas door, als je ze zelf niet kunt afhandelen.

Wat vragen we van jou?

  • MBO werk- en denkniveau;
  • Je bent zorgvuldig in het verrichten van handelingen in systemen en registreren van klantbehoeften.;;
  • Vlot met diverse CRM-systemen en IT in het algemeen. MS -Office vaardigheden en kennis van Microsoft Dynamics AX (2009) ERP systeem is een pré;
  • Minimaal twee jaar relevante werkervaring in een customer service, commerciële of logistieke (support) functie;
  • Gemotiveerd, proactief en sterk werkethos;
  • Ervaring in de automotive/maritieme of technische sector is een pré ;
  • Probleem oplossende, enthousiaste en service gerichte instelling;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.