Centralist Operationeel Centrum

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het uitbesteden van uw klantenservice

Centralist Operationeel Centrum

29 juli 2019 Vacatures 0

Functieomschrijving

Werken als centralist bij de Dienst Regionaal Operationeel Centrum (DROC) in de Eenheid Noord-Holland betekent werken in een uitdagende functie binnen het kloppend hart van de politie. Je schakelt van een reanimatie naar een ‘assistentie collega’ en van een inbraakmelding naar een ernstig ongeval. Ben jij de multitaskende centralist die continu snel en nauwgezet informatie kan verwerken? Dan zoeken wij jou!

Plaatsnamen: Organisatieonderdeel: Vakgebied: Niveau: Plaatsnamen: Haarlem Organisatieonderdeel: Noord-Holland Vakgebied: Service Niveau: MBO 3Wat ga je doen?

Als centralist ben je verantwoordelijk voor de binnenkomende en uitgaande meldingen en zorg je ervoor dat de melding op de juiste manier wordt afgehandeld. Jij bent cruciaal in de aansturing van de collega’s op straat (lifeline) en overziet (in beeld en geluid) de actuele veiligheidssituatie van alle lopende politieoperaties. Met jouw kennis en vaardigheden ondersteun je de collega’s op straat en je collega-centralisten op de meldkamer. Je bent vanaf het begin van een melding betrokken bij het proces en weet hieraan in samenwerking met je collega’s prioriteit te geven. Je werkt samen in een professioneel team en je hebt een hoge mate van stressbestendigheid die noodzakelijk is vanwege de soms hoge werkdruk. Ook ben je inzetbaar bij calamiteiten en evenementen die vanuit het Operationeel Centrum worden geco√∂rdineerd.

Je werkt in wisselend teamverband en in onregelmatige diensten. Regelmatig werk je onder tijdsdruk, waarbij je het overzicht houdt en effectief blijft presteren. Het werk is afwisselend en ontwikkelt zich razendsnel.

Waar ga je werken?

Je komt bij het Operationeel Centrum (OC) in Haarlem te werken. Het OC van de DROC is het centrale punt voor de aansturing van de politiehulpdiensten en maakt deel uit van de gemeenschappelijke meldkamer Noord-Holland, waarin ook de overige hulpdiensten (brandweer, ambulance en Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie) gesitueerd zijn. Daarnaast wordt het OC aangevuld door een gedeconcentreerd informatieknooppunt vanuit de informatieorganisatie, het Real Time Intelligence Center. Het OC verzorgt de uitgifte van de meldingen ter afhandeling aan eenheden op straat en fungeert als lifeline. Verder voert het OC de regie op de inzet binnen de noodhulp en op andere politie-inzetten. Medewerkers van het Operationeel Centrum hebben een cruciale rol in een snelle en zorgvuldige uitgifte van spoedeisende meldingen.

Wie ben jij?

Je bent initiatiefrijk en in staat om meerdere meldingen en incidenten tegelijk af te handelen. Je komt vlot en gemakkelijk uit je woorden en controleert in het gesprek of de boodschap goed overkomt. In een hectische omgeving ben je in staat om het overzicht te bewaren en uitvoering te geven aan moeilijke processen. Ook onder druk blijf je goed hoofd- en bijzaken onderscheiden. In een rechtstreeks contact met het burgers weet je vanuit jouw inschattingsvermogen meldingen en incidenten snel, daadkrachtig, doeltreffend en klantgericht af te handelen. Het werken in 24/7 wisseldiensten vormt voor jou geen probleem. Daarnaast beschik je over een mbo 3-diploma.

Wat wij bieden

De standplaats is Haarlem. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Het minimaal aantal te werken uren is 32 uur. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.