Centralist Brandweer

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het uitbesteden van uw klantenservice

Centralist Brandweer

11 juli 2019 Vacatures 0

Functieomschrijving

Werken bij het Operationeel Centrum (OC) van Eenheid Amsterdam betekent werken binnen het kloppend hart van de politie. Aangezien het werk van de meldkamer zich razendsnel ontwikkelt, zoeken wij enthousiaste centralisten. Als centralist brandweer zorg jij voor de brandweerspecifieke meldingen. Houd jij onder (tijds)druk bij moeilijke situaties het overzicht en laat jij je niet uit het veld slaan? Dan zoeken wij jou!

Plaatsnamen: Organisatieonderdeel: Vakgebied: Niveau: Plaatsnamen: Amsterdam Organisatieonderdeel: Amsterdam Vakgebied: Service Niveau: MBO 3Wat ga je doen?

Als centralist brandweer zorg je binnen het Operationeel Centrum voor de intake van zowel politie- als brandweermeldingen en spoedeisende hulpverzoeken via het 112-alarmnummer. Je beheert de wachtrij zodat de meldkamer bereikbaar blijft voor spoedeisende hulpverzoeken van burgers en assistentieverzoeken van collega’s. Daarnaast zorg je voor de uitgifte van meldingen naar de brandweereenheden op straat. Conform de geldende inzetprotocollen en procedures bepaal en regisseer je zelfstandig de eerste inzet van brandweerpersoneel en middelen. Met gerichte vragen verzamel je relevante informatie en weet je deze informatie helder en concreet naar anderen te vertalen.

Je werkzaamheden bestaan uit multi-aanname (politie- en brandweermeldingen) en vooralsnog (mono) brandweer uitgifte. Je gebruikt en beheerst diverse (brandweer en politie-)informatiesystemen en je logt het landelijk crisis- en managementsysteem. Je onderhoudt contacten met de kazernes, wijkteams en (externe) hulpdiensten. Indien nodig stel je brandweerfunctionarissen in kennis. Met verbetervoorstellen lever je een actieve bijdrage aan de optimalisatie van de meldkamer als informatie- en communicatieknooppunt tussen de burger en de hulpverlener. Je levert een bijdrage aan verschillende projecten, zoals de aanpak van het misbruik van 112.

Je werkt in wisselend teamverband en in onregelmatige volcontinu diensten.